Young Heroes

 
2017-es évben a Young Heroes kampány keretében nyelviskolánk megépíti a Wekerlei Madár Tanösvényt
 
Nyelviskolánk tanárai, diákjaink, és az ő szüleik, testvérei, valamint a területünkön élő gyerekekkel és szülőkkel közösen építjük meg a Wekerlei Madár Tanösvényt, melyet 2017. május 13-án 10.00 órakor adunk át.
A madár tanösvény elkészítésében segítségünkre voltak a Kispesti Önkormányzat, a Kispesti Közpark dolgozói, a WTE tagjai, Nagy Levente madarász, a Wekerlei Kultúrház kollégái. Igazi összefogás, közös munka, melyben közel 30 ember vesz részt.
A Wekerlei Madár Tanösvény 1600 méter hosszú, ahol 23 db odút helyeztünk el március 18-án. Azóta folyamatosan festjük a fatörzsekre az ösvényt jelölő madarakat.
A képen a tanösvényt bemutató térképet, ill. annak útvonalát láthatjátok. A térkép mellett lévő madarakkal találkozhattok Wekerlén. Az útvonalon 4 db A3-as táblát helyezünk el, melyet az évszakokról neveztünk el. Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Ezeken a táblákon 2-2 madár képe és fontos információ van, melyen a különböző évszakok  teendőit írjuk le, hogy az arra járók tudják, hogy mikor kell etetni, itatni, odút kihelyezni.
A madár tanösvény hivatalos átadása május 13-án lesz a Kós Károlyt téri játszótéren az Illatok kertjében,
ahonnan a tanösvény indul.
 A program 10.00-kor kezdődik. Lesznek kézműves foglalkozások, ahol madarakat fogunk készíteni különböző anyagokból. Szervezünk szabadtéri sorversenyeket, aszfalt rajzversenyt, lesz gyerek tetoválás. Szervezett túrán lehet végig sétálni a tanösvényt, és megnézni a kihelyezett odúkat, megfigyelni a madarakat.
10.30-kor Balássy Betty és Varga Feri gyerekműsorral szórakoztatja a vendégeket.
11.00 órakor Gajda Péter Kispest polgármestere hivatalosan átadja a Wekerlei Madár Tanösvényt.
A program 14.00 óráig tart.