Rólunk

Iskolánk 2006 január közepén bemutató órákkal indult az Europark Gyerekkuckójában, ami akkor Gyermekmegőrzőként működött. Egy csúszda alatt volt az első „termünk” ami nem volt 9m2, a belmagassága pedig nem érte el a 2 métert sem. Visszagondolva ez olyan mókásnak tűnik, de ha belegondolunk, hogy közel 100 gyerek tanult ebben a kis csúszda alatti szobácskában, akkor az hihetetlen. Egy évvel később bezárták a Gyermekmegőrzőt, és a teljes területet megkaptuk, hogy létrehozhassuk a nyelviskolánkat. Először két tantermet alakítottuk ki, de olyan sok diák iratkozott be, hogy a következő félévben a harmadik termet is le kellett választanunk. Egy évvel később pedig az utolsó lehetőséget kihasználva, kialakítottuk a negyedik tantermet. Ezzel párhuzamosan nőtt a tanárok létszáma is. Induláskor egy tanárunk volt, de pár hónappal később, csatlakozott hozzánk egy új tanár néni. Jelenleg (2016) 8 aktív tanárunk van. Iskolánk megnyert egy fotópályázatot, melyet az izraeli központ hirdetett meg 2011-ben.

Volt tanáraink: Marczin Ágota, Gábor Orsolya, Kucsera Veronika, Vincze Erika, Kelemen Judit, Molnár Andrea, Jánosi Adrienn, Német-Stefanovits Anikó, Pápai Melinda.

Aktív tanáraink: Dedeó Stefánia, Dr. Varga Judit, Kovács Krisztina, Sipos Gabriella, Enghy Sáron, Kazimér Nikolett, Göllner Gabriella, Farkas Márta-Brigitta, Magyarkuti Sára, Máté Lilla, Hosszú-Zivich Andrea.

Nyelviskola vezetőnk, Veréb Zsuzsa a kezdetek óta nagy lelkesedéssel, hatalmas szívvel és szakértelemmel vezeti az iskolát. Gyerek, szülők, valamint az iskolában tanító tanárok egyaránt nagyon szeretik. Jó vezető, aki minden problémát megold, és aki előtt nincs titok. Minden gyerkőcöt nevén szólítja, tudja, hogy kinek a csoportjába jár melyik nap, hány órakor, hogy épp megnyert egy úszóversenyt, karate versenyt. Tudja, hogy melyik diák melyik oviba, vagy suliba jár, hogy hívják a testvérét, a szüleit. Ha kell, akkor amőbázik a gyerekekkel, vagy épp pecsételnek, rajzolnak, vagy együtt intézik a befizetést.

Ez a szuper csapat 2013. december 16-án Gajda Péter polgármester úrtól átvehette az elismerést, amit a kerületi gyerekek angol tanításáért végzett. Nagyon jól összeszokott családias, baráti hangulat jellemzi iskolánkat, aminek köszönhetően Magyarország egyik legsikeresebb iskolája lehetünk évek óta. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem csak Kispestről jönnek hozzánk, hanem Budáról a XI. XII. kerületből, de a VII. VIII. IX. X. XIII. XVII. XVIII. XX. XXI. XXIII. kerületekből és pest környékéről is sok diákunk van. Nekünk a legjobb reklám, amikor a szülők mesélnek rólunk, és az elmúlt években a legtöbb tanuló szájhagyomány útján jutott el hozzánk. 2011-ben 16 gyerek tett sikeres Pearson nyelvvizsgát, 2013-ban pedig 26 vizsgázónk sikerrel vette az akadályt a Cambridge junior nyelvvizsgán.

A szülők szeretik, hogy amíg a gyerkőc órán van, addig ők el tudják intézni a vásárlást, postát, patikát és egy picit körbe tudnak nézni a bevásárló központban. Az Europark az első perctől pozitívan fogadott bennünket, és folyamatosan segíti munkánkat.

Fontosnak tartjuk a „csapat szellemet” ezért az órákon kívüli programokat is szervezünk számukra. Ilyen pl. gyereknap, amikor egy egész napos programmal, ugráló várral, kézműves foglalkozással és sok meglepetéssel várjuk a gyerekeket. Mi az iskola vezetői és tanárai is fontosnak tartjuk, hogy évente több alkalommal találkozzunk, és csapatépítéssel tovább fokozzuk az amúgy is jó hangulatot. Jó kapcsolatot ápolunk tanárainkkal, akik már nem tanítanak nálunk.

Sikerünk az igazi csapatmunkában rejlik. 2014. március 28 különleges nap volt iskolánk életében. Nyelviskolánk marketing vezetője Dér-Mányi Móni Törökországban vehetett át egy díjat, melyet 29 éves fennállása alatt először adott át Helen Doron. A világ 750 nyelviskolája közül 3 iskola részesült ebben az elismerésben, és ebből az egyik az Europark Helen Doron csapata volt. Ez olyan elismerése az elmúlt évek munkájának, amire nagyon büszkék vagyunk.

2015-ben a „Hello My world” kampány keretében egy „flashmobot” szerveztünk a tanítványainkkal és szüleikkel. Ebben az évben 32, diákunk, 2017-ben pedig 41 diákunk tett sikeres Cambridge junior nyelvvizsgát. A 2017-es év világszintű Helen Doron projektje keretében tanítványainkkal Wekerlén építettünk egy Madártanösvényt. 23 odút helyeztünk ki, a közel 2 km hosszú útvonalon. Sikerült maradandót alkotnunk. Küldetésünk, hogy a kerületben minél több gyermek beszéljen angolul. Ezért minden évben 3 hátrányos helyzetű gyermek tanul nálunk térítésmentesen. Ezen kívül a lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk azért, hogy a kerület életében aktívan részt vegyünk. Indulásunk óta szoros kapcsolatot ápolunk a Kispesti családsegítő szolgálattal. Tanítványaink minden évben rengeteg ajándékot gyűjtenek össze karácsony tájékán, amit átadunk a rászoruló gyerekeknek. Ezzel is példát mutathatunk, hogy adni jó, jó, jó. 🙂